Stort grattis, Thomas!

Thomas Rakar Försäljningschef på Tele2 Business, är vår 4000:e medlem: "Jag tror att om medarbetaren känner en genuin välvilja och omtanke från sin chef så underlättas även tuffa beslut ibland."

Motivera | ARTIKEL | OKT 2014

Stort grattis Tomas!

Stort grattis Tomas!

Thomas Rakar, Försäljningschef på Tele2 Business, blev den 4000:e medlemmen på Motivation.se. Vi gillar att fira och grattar genom att ge honom ett års Silvermedlemskap hos oss. Vi ställde några frågor till Thomas och svaren innebar att även hans sparringpartner på Tele 2's HR-avdelning kan känna sig lite extra glad...

Hej Thomas Rakar, Försäljningschef på Tele2 Business! Du blev vår 4000:e medlem på Motivation.se - gratulerar! Kan du berätta lite om dig själv - vem är du?

- Jag är 45 år gammal och jobbar som försäljningschef för Tele2 Sverige AB i Södra Sverige. Jag ansvarar idag för åtta medarbetare och har arbetat som ledare i fem år. Privat kan i korthet nämnas att jag är gift, har två barn och bor i Malmö. Mer spännande än så är jag inte.

Hur hittade du till oss och vad var det som fick dig att stanna?

- Tele2 är en starkt värderingsstyrd organisation och vi har under året arbetat mycket med frågor kring motivation och arbetsglädje. Som Försäljningschef har jag en egen utsedd sparringpartner som heter Maria Nylén på HR som utmanar mig kring motivation och belöningssystem. Vi för en konstant levande diskussion där Marie hjälper mig genom att visa på nya teorier, hålla mig uppdaterad gällande de senaste forskningsrönen osv. Maria  länkar ofta till artiklar hos er.
 
Själv har jag sett väldigt traditionellt på belöningssystem och motivation men har fått Marias hjälp med att fördjupa mig och förändra min syn.

Hur kommer Motivation.se till nytta för dig i din vardag?

- Sidan ger mycket inspiration, jag får matnyttiga tips och hjälper mig att fördjupa mig i ämnet.

Unknown photo imported from Drupal
Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Vilka upplever du är dina främsta ledarskapsutmaningar idag?

- Jag tror att många chefer med mig ofta i det vardagliga kan uppleva svårigheter med att hitta en bra balans mellan tydlighet, krav och förväntningar och att vara coachande. Inte komma med lösningar själv utan låta individen växa och ta tillvara på den enorma potential som finns hos varje medarbetare.

Vad är det bästa med att arbeta med ledarskap?

- Att få arbeta med den viktigaste resursen vi har – medarbetaren!

Vad är din syn på medarbetarmotivation? Hur jobbar du i vardagen med människors motivation? Har du några råd eller tips du kan dela med dig av?

- Tack vare Maria och er har jag visserligen fått ompröva några av mina tidigare ”sanningar”. Något jag dock alltid har försökt är att arbeta väldigt tätt med mina medarbetare för att hela tiden kunna ge feedback. Jag tror att om medarbetaren känner en genuin välvilja och omtanke från sin chef så underlättas även tuffa beslut ibland. Jag försöker vara tydlig med att det är medarbetarens utveckling och skicklighet som är viktig för mig – inte min.

Om du skulle beskriva Motivation.se med tre ord - vilka skulle det vara?

- Lärorikt, utmanande och bra nivå.

Thomas bollplank - HR-ansvarig Maria Nylén - kan också hon glädjas lite extra. Som uppmuntran får hon också ett års Silvermedlemskap!

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Vår expert inom kreativ kommunikation och skrivande

 • Följ skribent

Frida Spikdotter Nilsson coachar och håller workshops i skrivande och kreativ kommunikation för chefer, ledare och egenföretagare. Hon stöttar också i skrivutveckling via Skrivplaneten.se - en digital samlingsplats för kreativitet, storytelling och personligare kommunikation. 

Frida har jobbat med det skrivna ordet i olika former i över 20 år som frilansjournalist, skribent, redaktör, kommunikatör, bloggare och spökskrivare. Med ena benet i det skönlitterära uttrycket letar hon alltid efter berättelser som berör och når in i mottagaren. Med humor, självdistans och skrivandet som metod lockar hon fram nya dimensioner i berättelsen om både företag och människor. Frida var tidigare redaktionschef på Motivation.se

www.skrivplaneten.se

frida@skrivplaneten.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Motivera

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Motivera

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill