Europas bästa arbetsplats finns i Sverige

Företaget Cygni har utsetts till Europas bästa arbetsplats i kategorin Små och medelstora företag.

Ledarskap | Arbetsmiljö | ARTIKEL | JULI 2014

Europas bästa arbetsplats finns i Sverige

Europas bästa arbetsplats finns i Sverige

Som första svenska företag någonsin har IT-konsultbolaget Cygni utsetts till Europas bästa arbetsplats i tävlingen Great Place To Work 2014. Sverige gjorde bra ifrån sig i kategorin Små och mellanstora organisationer, där även Key Solutions fanns med på topp 3. I kategorin Stora organisationer var det dock andra länder som dominerade.

Det svenska IT-konsultbolaget Cygni har utsetts till Europas bästa arbetsplats i tävlingen Great Place To Work 2014. Tävlingen arrangeras av Great Place To Work Institute, som jobbar med att hjälpa organisationer att utvärdera och utveckla sin företagskultur. Rankingen av Europas bästa arbetsplatser är baserad på medarbetarundersökningar bland företagens anställda.

Cygni är det första svenska företaget någonsin att utses till Europas bästa arbetsplats av Great Place To Work. De mottog utmärkelsen i samband med prisutdelningen som ägde rum i Rom den 5 juni i år.

Nådde sitt mål

Företagets vd Jon Persson är stolt och glad över utmärkelsen. Cygni, som har 60 anställda och vann tävlingen i kategorin Små och mellanstora arbetsplatser, har ända sedan starten 2006 haft som mål att bli Sveriges bästa arbetsgivare. Det målet uppnåddes tidigare i år.

Nu har man alltså kommit ännu längre än så.

- För oss på Cygni finns det en tydlig koppling mellan nöjda kunder och nöjda medarbetare. Vi åtnjuter ett fantastiskt kvalitetsrykte hos våra kunder och det skulle inte vara möjligt utan passionerade medarbetare som känner stolthet och glädje över att jobba på Cygni säger Jon Persson i ett pressmeddelande.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Kommentarerna från medarbetarundersökningen ger en fingervisning om vad Cygni har lyckats med. Så här skriver en medarbetare:

”Cygni är ett bra och tryggt företag där jag litar på mina kollegor. Vi vet vad vi kan och vi är bra på det! Dessutom har vi roligt när vi ses. Trots att allt flyter på mer än bra så försöker vi som företag hela tiden förbättra oss och det tycker jag är positivt!”

Svensk-dansk dominans

Cygni var inte det enda svenska företaget som gjorde bra ifrån sig i Great Place To Work 2014. På tredje plats i rankingen över arbetsplatser i kategorin Små och mellanstora organisationer återfinns Key Solutions. Företaget kom i fjol på femte plats i samma undersökning.

Listan domineras stort av framför allt svenska och danska organisationer. Sverige har tre företag på topp 15, varav alltså två på prispallen. Det tredje är informationsteknologiföretaget Centiro, som återfinns på en sjätteplats. Danmark hade hela sex arbetsplatser med på topp 15.

I kategorin Stora organisationer såg det dock annorlunda ut. Där tog det franska konsultföretaget Davidson hem förstaplatsen. Det bästa skandinaviska företaget är danska Beierholm på en niondeplats, medan den främsta representanten för Sverige är norsksvenska Bouvet som återfinns på plats 17.

På listan över de bästa multinationella arbetsplatserna tog Microsoft hem förstaplatsen, medan W.L. Gore & Associates kom två och Admiral Group knep bronsmedaljen.

Einar Wiman

Frilansjournalist

 • Följ skribent

Einar Wiman är frilansjournalist och reporter på Motivation.se. Han är utbildad journalist vid Lunds universitet och har en bakgrund som allmänreporter, sportjournalist och Italiensvensk. Fotbollsmässigt föredrar Einar den italienska stilen - filmningar, finlir och primadonnor.

Kontakt: einar@motivation.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Arbetsmiljö

Einar Wiman

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledarskap
 • Arbetsmiljö

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill