”Vi blir ett positivt inslag som ger energi”

Motivation.se fyller fyra år i mars. Vd och chefredaktör Per Winblad: ”Fler och fler företag och organisationer inser att det finns en enorm outnyttjad kraft i engagerade medarbetare.”

Motivera | ARTIKEL | MARS 2015

Vi blir ett positivt inslag som ger energi

Vi blir ett positivt inslag som ger energi

I mars 2011 slog Motivation.se upp sina webbportar för omvärlden. Det har gått fyra händelserika år sen dess. Nya samarbeten har inletts, roliga produkter har sett dagens ljus och läsarskaran har konstant ökat i omfång. Motivation.se’s vd och chefredaktör Per Winblad har all anledning att vara stolt över utvecklingen. 

Fyra år… hur känns det?

- Det känns fantastiskt roligt att fylla fyra år! Liknelsen med barnets fyraårs-fas är slående. Barn i fyraårsåldern är ofta energiska, initiativrika och fulla av fantasi. De pratar mycket och ställer många frågor. De har god självkänsla och tror på sin egen förmåga. Det är en bra beskrivning av oss idag, tycker jag.

Hur har Motivation.se utvecklats sen starten i mars 2011?

- Vi har haft en spännande utveckling med en stadigt växande skara läsare, medlemmar, skribenter och kompetenta partners. Nätverket vi byggt upp växer sig starkare hela tiden och det märks på många sätt. När man åstadkommer saker i utvecklande samarbeten blir kraften och känslan väldigt positiv. Det är tydligt att det påverkar både oss och de som vill jobba tillsammans med oss. Vi syns och hörs alltmer på sociala medier och får höra att det pratas en hel del positivt om oss. Enligt vår strategi startade vi 2014 också ett nytt mediabolag Motivation Media Group där Motivation.se numera ingår.

Varför behövs Motivation.se?

- Det är ingen enkel värld vi lever i idag. Det går snabbt, kraven är höga och konkurrensen hård. Det påverkar oss människor på olika sätt - att vara ledare i vår samtid är inte samma sak som det var för tjugo år sedan. Varje dag ställs dagens chefer och ledare inför stora utmaningar som påverkar både på lång och kort sikt. Jag tror att Motivation.se blir en kraftkälla i den här vardagen, en plattform som erbjuder stöd och underlag för reflektion och individuell utveckling. Den feedback vi ofta får är att vi blir ett positivt inslag som ger energi och nya infallsvinklar. Och det tror vi behövs.

Vilka utmaningar har ni stått inför?

- Att starta en ny verksamhet är alltid en utmaning och det gäller att hantera tillväxt och lönsamhet på ett klokt sätt. Vi har, liksom många andra nättidningar, sökt sätt att kunna ta betalt för vårt innehåll för vår fortsatta utveckling i att skapa värde för våra läsare, medlemmar och partners. Jag tror att vi nu är på väg att hitta en affärsmodell som tar oss framåt. Vi tänker innovativt och har valt att jobba i nätverk för att växa. Vi tror på styrkan i samarbeten och att fler idéer uppstår i mångfald och branschöverskridande tänk. Vårt närmaste fokus nu är att expandera utan att tappa vår viktiga företagskultur och energi när vi nu växer.

Vilka tror du varit framgångsfaktorerna som gjort att ni vuxit så starkt?

- En av våra stora styrkor är att vi alltid haft som ambition att vara en kunskaps-och inspirationskälla med kvalitativt redaktionellt innehåll. Vi har inte fallit för frestelsen i form av lockande rubriker och enkla tips och tricks för att vara framgångsrik som ledare. Vi har i stället valt ett bredare och djupare innehåll där vi följer den senaste forskningen inom våra huvudområden. Vi tar ett helhetsgrepp kring det som krävs för att utvecklas och prestera både på jobbet och privat – fysiskt, mentalt och socialt. 

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Vad kommer att hända under det kommande året?

- Året har redan börjat väldigt bra. Vi har flyttat till ett nytt kontor som ger oss bättre möjligheter till olika former av möten. Vi har också mycket annat spännande på gång. Genom samarbetet med våra partners har vi fått en större förståelse för företags behov av effektivare kommunikation i samband med att man transformerar företag, ledarskap och kultur mot framtiden. Vi kommer därför att börja uppgradera vår plattform så att den kan skräddarsys till ett företag eller organisations specifika kommunikationsbehov för att kunna stärka deras visions-, strategi- och värderingsarbete och hålla företagskulturen levande och konkurrenskraftig.

Fler och fler företag och organisationer inser att det finns en enorm outnyttjad kraft i engagerade medarbetare och att det är helt avgörande för företagets framgång. Medarbetare som brinner för sitt jobb blir mer produktiva, kreativa, skapar fler och nöjdare kunder, driver lönsamhet och bidrar till att företaget växer.

Vi kommer att fortsätta vara med och sprida medvetenhet kring de här viktiga frågorna genom vårt innehåll och våra olika events. I januari lanserade vi därför ett företagsmedlemskap som gör det möjligt att på regelbunden basis ge ny kunskap till chefer och medarbetare  i organisationen. Det tror vi blir en riktigt bra möjlighet att få dragkraft i arbetet att påverka verksamheten positivt.

Vi är också en av instiftarna till utmärkelsen Årets VD som vi för fjärde året arrangerar på Berns den 9 november i år. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett gott ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Till sist - du har ju själv en djup kunskap kring ledarskapsutveckling - vilka är dina ledord i vardagen för att ta medarbetarna på Motivation.se vidare?

- Delaktighet i en gemensam bild mot framtiden, förtroende och tillit, passion och glädje i teamet och det dagliga arbetet.
 

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Motivera

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill