”Jag vill få ut så mycket som möjligt av livet”

Motivation.se träffade Dolph Lundgren när han var i Stockholm för att signera sin nya bok ”Fit forever - Träning som livsstil"

Hälsa | Motivera | ARTIKEL | AUG 2011

Han är ett av landets största namn utomlands och har visat sig vara en man med många talanger. Utöver skådespelare, regissör och framgångsrik programledare kan han nu också titulera sig författare. Motivation.se fick ett snabbt möte med Dolph Lundgren och fick veta vad som driver och  motiverar honom.

Just nu är han ute och marknadsför sin nya bok – Fit forever – där han berättar hur han håller sig i form och hittar drivet att fortsätta träna. Boken är personlig och Lundgren pratar bland annat om hur han i tonåren hittade sin självkänsla genom att använda kroppen.

Att träna handlar om hälsa och att hitta ett sätt att må bra på lång sikt. Läsare får ta del av ett antal knep för att lyckas, inte bara komma igång, utan också hålla formen – i resten av ditt liv. Idén till boken har han haft länge, och den tog ungefär ett år att skriva klart den – alla övningar och träningsprogram är egenkomponerade.

Tillsammans med fotografen Per Bernal har Dolph Lundgren jobbat med materialet i USA, dit han flyttade som 27-åring. Vad kan vi lära oss av amerikanarna när det gäller motivation och prestation?

- Det är nog främst det här med framåtanda. Att se framåt, inte bakåt. Man kan misslyckas nio gånger, men den tionde funkar det. Då ska man tänka på den tionde gången och inte alla andra när det inte gick. Det tror jag vi kan bli bättre på här.

Unknown photo imported from Drupal
Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Och apropå din nya bok. Vad vill du säga till alla dem som har svårt att komma igång med träningen?

- Någonting är alltid bättre än inget. Börja med fem armhävningar efter frukost. Nästa gång kanske du gör tio och efter ett tag kanske du till och med är ute och springer. Kroppen bygger ju upp sig själv, det ligger i generna. Rör man på sig så vill man röra sig mer och morgonen är den bästa tiden att börja på. Det är inga undanflykter som gäller, om man går upp tjugo minuter tidigare så hinner man.

Brukar du lyssna på musik när du tränar? Kanske någon favoritlåt som får dig att komma igång?

- Nej, egentligen inte. Jag gillar Barry White till exempel, men det är ju ingen musik att träna till. Jag försöker nog tvärtom att stänga bort musik och teve och fokusera på träningen helt. Men när jag inte tränar är det nog Highway to hell som är favoritlåten. Hårdrock!

Slutligen - vad driver och motiverar dig?

- Det är att få ut så mycket av livet som jag kan. Livet är ett äventyr och det är över snabbt börjar man känna när man kommit upp i min ålder. Jag kom till Kalifornien när jag var 27, nu är jag 54 i år. Det är alltså 27 år till. Nu börjar jag haja att jag levt kanske två tredjedelar av mitt liv – jag har en tredjedel kvar! Det motiverar mig. Att få ut så mycket jag kan av den tiden. Inte se tillbaka så mycket, skita i vad som har hänt och se framåt nu.

 

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Hälsa
  • Motivera

Dela:

Dolph Lundgren...

... är skådespelare, manusförfattare och regissör i Hollywood. Hans genombrott kom i Rocky IV (1985) där han spelade den sovjetiske boxaren Ivan Drago mot Sylvester Stallone, som han även har som motspelare i sin senaste film, världssuccén The Expendables.

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill