"Det finns många berg kvar att bestiga…"

Anna Bellman: "Här kändes det som att ingen var svag eftersom ingen var ensam. Vi stöttade varandra. Hela tiden och jämt."

Kommunicera | Ledarskap | ARTIKEL | JAN 2016

Klimanjaro, Anna Bellman, Barncancerfonden

Klimanjaro, Anna Bellman, Barncancerfonden

Bara meter från toppen kom tårarna. Oklart om det var av trötthet eller av ren glädje. Troligt en kombination. Efter 8,5 timmars vandring, först i totalt mörker under en stjärnklar himmel i pannlampornas sken, sedan i ljuset av en magisk soluppgång, så nådde vi i TeamAronKilimanjaro till slut toppen på morgonen den 14e januari. Tillsammans.

Alla mådde inte bra. Vissa slogs ut av höjden. Men vi klarade det.

Vi besteg berget och vi har samlat in mycket pengar för att besegra cancern. En oslagbar kombination.

Det jag framför allt kommer att bära med mig från veckan på Kilimanjaro är den fantastiska sammanhållningen i teamet. Det sägs att ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. Men här kändes det som att ingen var svag eftersom ingen var ensam. Vi stöttade varandra. Hela tiden och jämt.

Trots våra olikheter så var vi på många sätt lika. Vi hade ett gemensamt mål, en gemensam vilja att gå framåt och en fantastisk generositet och värme mot varandra. Om någon behövde något, det kunde gälla allt ifrån huvudvärkstabletter till toapapper eller en energibar, så fanns det direkt flera som sträckte fram just det, utan krav på motprestation.

Tänk om samhället i stort kunde fungera precis så. Vilken värld vi då skulle ha.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Jag tror att det kommer att dröja länge innan jag egentligen fattar vad jag varit med om. Jag kommer att reflektera många gånger och ur många olika vinklar. Men jag kommer alltid att bära med mig känslan. Känslan av att få vara en del av något större. Att äventyret inte bara var mitt. Att målet inte bara var att komma upp på toppen. Utan något mycket, mycket större än det som inbegrips i min egna världsbild.

Jag känner mig tacksam och privilegierad för att Aron Anderson ville ha med mig och min man i teamet. Det var häftigt att få se hans styrka på nära håll. Aron visar som få att ingenting är omöjligt.

Till veckan ska checken delas ut till Barncancerfonden. Vi har hittills samlat in en bra bit över 860.000 SEK och större gåvor är på väg in som skvallrar om att vi kommer att nå över miljonen. Helt fantastiskt. Vi har mer än dubblat vårt första mål med projektet.

Men det finns mycket mer att göra. Cancer är fortfarande den sjukdom flest barn dör av i Sverige. Varje dag insjuknar ett nytt barn. Och även om fler än åtta av tio barn överlever sin cancer är vi en bra bit ifrån Barncancerfondens vision - att helt utrota barncancer.

Det finns många berg kvar att bestiga…

Anna Bellman

Vår expert på kommunikation

 • Följ skribent

Anna Bellman är en uppskattad moderator, föreläsare och talartränare, med bred och djup erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor. Hon började som journalist inom radio och tv och var under flera år marknads- och kommunikationschef på ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Därefter grundade Anna en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor.

Anna har utvecklat konceptet ”Briljera när du ska presentera” – som föreläsning, utbildning och personlig talarträning. På ett inspirerande och underhållande sätt får du användbara och konkreta tips inom presentationsteknik och övertygande personlig kommunikation.

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Kommunicera
 • Ledarskap

Anna Bellman

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Kommunicera
 • Ledarskap

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill