Vad är din pallkraft?

Nytt år med nya möjligheter. Nytt år med nya utmaningar. Tänker du ta det lugnare i år eller spänna bågen ytterligare?

Kommunicera | Ledarskap | ARTIKEL | JAN 2016

Klimanjaro, Anna Bellman, Barncancerfonden

Klimanjaro, Anna Bellman, Barncancerfonden

Om man tillåter sig att tjuvlyssna på andra så kan man lära sig nytt. För ett tag sedan på tunnelbanan var det svårt för mig att inte tjuvlyssna. Tonåringen mitt emot mig pratade högt i telefon om sin ”pallkraft”. Efter en stund förstod hon att den hon pratade med inte förstod vad hon menade så då kom, till min stora nyfikenhets glädje, förklaringen. Pallkraft är hur mycket man pallar, hur mycket man orkar. Ju större pallkraft ju mer mäktar man med. Hur stor är min pallkraft?

Det ska jag ta reda på nu. Nu är jag i Tanzania för att snart påbörja vandringen upp på världens högsta fristående berg. Kilimanjaro. Tillsammans med 25 dedikerade personer i TeamAronKilimanjaro gör vi detta för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Ett fantastiskt projekt. Inte desto mindre utmanande. Jag kommer att testa min pallkraft. Det jag oroar mig mest över är om jag har rätt utrustning och om jag kommer att frysa när vi ska sova i en massa minusgrader när vi närmar oss toppen.

Därför har jag rådfrågat en av våra bästa äventyrare. Hon är världsmästare i fridykning, har bestigit Mount Everest och leder expeditioner upp på Kilimanjaro. Annelie Pompe. När jag frågade henne om råd infört vårt projekt så fick jag svaret  ”Vad kul!! Jo: andas mycket, gå långsamt, håll dig varm, drick 4L vätska/dag, spara all energi till toppen - och njut!!”.

När jag berättade att jag oroade mig för höjdsjukan, som ju kan drabba vem som helst oavsett hur tränad man är så sa hon att det viktigaste är att inte oroa sig.

Det är tydligen de som är nervösa som lättast blir höghöjdsjuka.

Annons

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Ledarskapsutveckling är ofta dyr, tar lång tid och är bara för några få. Men ledarskap har fått en ny mening. Med Growloop är hela organisationen med. Så att både människor, teams och organisationer kan växa snabbare. I en större skala. Och till en lägre kostnad.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan 14 februari 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Så jag har bestämt mig. Jag ska inte oroa mig. Jag ska njuta.

Precis som för hela det här nya året som ligger framför. Jag har en del utmaningar som väntar och jag ska njuta av varenda en. Och visa för mig själv att min pallkraft - den håller.

Oavsett hur högt jag kommer.

 

Följ Annas äventyr här på Motivation.se. Du kan läsa mer om hela gänget som åker på TeamAronkilimanjaro.se.

Anna Bellman

Vår expert på kommunikation

 • Följ skribent

Anna Bellman är en uppskattad moderator, föreläsare och talartränare, med bred och djup erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor. Hon började som journalist inom radio och tv och var under flera år marknads- och kommunikationschef på ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Därefter grundade Anna en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor.

Anna har utvecklat konceptet ”Briljera när du ska presentera” – som föreläsning, utbildning och personlig talarträning. På ett inspirerande och underhållande sätt får du användbara och konkreta tips inom presentationsteknik och övertygande personlig kommunikation.

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Kommunicera
 • Ledarskap

Anna Bellman

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Kommunicera
 • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill