Möt finalisterna i Årets VD 2021 - Kategori Medelstora företag

Hej Caroline Krensler, Johan Frodell, Johan Kallblad, Johnny Warström och Tove Christiansson!

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | OKT 2021

Finalister Årets VD 2021 Medelstora företag

Finalister Årets VD 2021 Medelstora företag

Fem finalister, fyra frågor. Hur känns det att gå till final i Årets VD? - utmärkelsen som tror på förebilder och premierar gott ledarskap, aktivt arbete för hållbarhet och lönsamhet över tid. Finalisterna i kategorin medelstora företag svarar på det och hur de ser på vd-rollen samt om de har några speciella förebilder.

Den 11 november tillkännages vilka vd:ar som blir Årets VD 2021 i fyra kategorier – Du är välkommen att vara med för att fira och inspireras av intressanta talare På scenen bland annat Sven Hagströmer, Lars Strannegård och Kattis Ahlström!

Hur känns det att ha gått till final i Årets VD 2021?

Caroline Krensler, Vinngroup AB
- Mycket kul och hedrande, ödmjukt tacksam!

Johan Frodell, Releasy Customer Management AB
- Det är fantastiskt roligt att vi som bolag uppmärksammas. Vi har tagit enorma kliv i positiv riktning de senaste åren, vilket är en laginsats från medarbetare upp till ledningsgrupp. Jag ser det som att vi har gått vidare som finalist och det är jag mycket stolt över.

Johan Kallblad, Exsitec AB
- Alldeles utmärkt och smickrande, även om jag misstänker att inte riktigt alla VD:ar varit med i processen.

Johnny Warström, Mentimeter AB
- Otroligt ärofyllt, speciellt eftersom det är tydligt att kriterier för en nominering är att man är en VD som kombinerar Ledarskap, Hållbarhet och Lönsamhet vilket är tre hörnstenar i mitt ledarskap. Mitt, min medgrundare och hela Mentimeters strategi är att vara värderingsdrivna i hur vi bygger vårt bolag visar sig tydligt i dessa tre kriterier.

Tove Christiansson, Abilia AB
- Jag känner mig väldigt hedrad och glad.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Vad tycker du är det roliga med att vara vd?

Caroline Krensler, Vinngroup AB
- Att få jobba med så otroligt många kompetenta och drivna kollegor, kunder och partners. Att varje dag får lära sig något nytt spännande av dem, samt förhoppningsvis inspirera till utveckling av såväl bolagen som individerna.

Johan Frodell, Releasy Customer Management AB
- Helt klart att leda och utveckla människor i min närhet och att tillsammans skapa fantastiska resultat. Mer konkret att vara med och uppleva kraften i förändring när alla jobbar mot samma mål, då kommer resultaten av sig själv.

Johan Kallblad, Exsitec AB
- När man som jag har jobbat länge i VD:rollen i samma  företag så är det roliga att se människor växa parallellt med organisationen, så att saker som var bara en idé från en kollega för fem år sedan nu är en hel verksamhetsgren.

Johnny Warström, Mentimeter AB
- Hela mitt VD-skap ser jag som ett stort äventyr - jag får möjligheten att utmana mig själv, uppleva saker, träffa människor som jag är tacksam för varje vecka.

Tove Christiansson, Abilia AB
- Att med utgångspunkt från kundens behov och potential i marknaden skapa en position och tillväxt för ett bolag. Att få göra detta genom att bygga en stark organisation baserat på individers styrkor och att jobba med förändringsledarskap för att nå dess fulla potential.  Det roliga är att jag på detta sätt får möjligheten att jobba både med en transformationsresa i en föränderlig marknad och att få människor att växa.

Vilka är utmaningarna i vd-rollen?

Caroline Krensler, Vinngroup AB
- Att hinna med och prioritera rätt saker.

Johan Frodell, Releasy Customer Management AB
- Balansen mellan att sätta en sund press på sig själv och räcka till överallt. Som VD finns det alltid något mer man kan göra, man kan alltid lägga mer tid eller arbeta hårdare. Balansen är viktig för att få ut den maximala potentialen, både för mig och mina närmsta.

Johan Kallblad, Exsitec AB
- Att balansera viljan att hjälpa till med att låta människor få ta sina egna beslut och lära sig av egna misstag. Att balansera viljan att uppmuntra kreativitet med att vara tydlig med den övergripande riktningen och sätta vissa ramar för friheten.
Det är också lätt att glömma att man är VD:n i rummet, så att när jag hoppar in i en dialog av rent intresse så kan kollegorna uppfatta det som att jag tar ett fast beslut när jag bara vill bolla och skapa tillsammans.

Johnny Warström, Mentimeter AB
- Att räcka till, säga nej och lyssna på alla man vill lyssna på.

Tove Christiansson, Abilia AB
- Utmaningen är att få ett hållbart ledarskap och lönsam tillväxt över tid. För att skapa detta behöver du ha taktkänsla och balansera ett antal parametrar. Att balansera det långsiktigt och det kortsiktiga perspektivet. Rätt balans mellan struktur och ”ordning och reda” kontra kreativitet och innovation. Rätt balans mellan att utmana, uppmuntra och fira framgång. Hittar du balansen så är det goda förutsättningar för en hållbar lönsam tillväxt.

Vilka förebilder har du när det gäller goda ledare?

Caroline Krensler, Vinngroup AB
- Ödmjuka vinnarskallar, dvs alla mina duktiga kollegor i Vinnbolagen

Johan Frodell, Releasy Customer Management AB
- Jag har haft förmånen att arbeta under, och med, flera fantastiska ledare genom åren. I mitt ledarskap försöker jag efterleva mina förebilder inom de områden där de har sina absoluta styrkor. För att nämna några så har Torsten Edebäck, Michael Agerwald, Lina Bjelkmar och Jonus Bartholdson haft stor påverkan på hur jag försöker vara och agera som ledare i vardagen.

Johan Kallblad, Exsitec AB
- Själv är jag ganska beroende av inspiration och energi, men jag har alltid imponerats av de som går till jobbet uthålligt år efter år och är konsekventa i sitt budskap och arbetssätt. Det skulle kunna vara en Margret Thatcher, en Ingvar Kamprad eller min egen gamla VD Stefan Ek på Sogeti.

Johnny Warström, Mentimeter AB
- Min medgrundare Niklas Ingvar är en av de bästa ledarna jag någonsin träffat med en otrolig förmåga att förstå vad en organisation behöver i stunden. Vi har också ledare på Mentimeter som jag inspireras av så som VP Product Jakob Nettelbladt, chefen för vårt nordamerikakontor Johanna Aronsson och VP People Anna Gullstrand. Att jobba med dem gör mig till en bättre chef.

Tove Christiansson, Abilia AB
- Jag inspireras av ledare som har ett personligt ledarskap, med hög ambition och som på riktigt vill åstadkomma något.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Eventet Årets VD 2019

Årets VD 2021

Utmärkelsen Årets VD arrangeras av Motivation.se för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar. 

Genom det goda exemplets makt vill vi vara med och påverka till ett värderingsdrivet ledarskap och en hållbar utveckling av svenskt näringsliv. 

Utmärkelsen Årets VD 2021 delas ut den 11 november på Fotografiska i Stockholm. Priset delas ut i fyra kategorier - små, medelstora och stora företag samt Årets Unga VD.

Se programmet för eventet här

Säkra din biljett till eventet Årets VD 2021

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill