Möt finalisterna i Årets VD 2022 - Kategori Medelstora företag

Hej Andreas Hatzigeorgiou, Emil Falk, Emma Thorp, Helene Högberg, Åsa Granlund!

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | OKT 2022

Finalisterna i Årets VD 2022 - Kategori Medelstora företag

Finalisterna i Årets VD 2022 - Kategori Medelstora företag

Fem finalister, fyra frågor. Hur känns det att gå till final i Årets VD - event och utmärkelse för goda förebilder? Finalisterna i kategorin medelstora företag svarar på det och hur de ser på vd-rollen samt om de har några speciella förebilder.

Den 10 november tillkännages vilka vd:ar som blir Årets VD 2022 i fyra kategorier – Du är välkommen att vara med för att fira och inspireras av intressanta talare. På scenen möter du Annika Winsth chefekonom på Nordea, Tahero Nori entreprenör och grundare av Buddy Company, Lisa Ekström inspiratör och utbildare samt Kattis Ahlström en av våra största TV-personligheter som är moderator!

Hur känns det att ha gått till final i Årets VD 2022?

Andreas Hatzigeorgiou, Stockholms Handelskammare

- Det är verkligen glädjande och hedrande. Finalplatsen ger mig ytterligare energi och inspiration att tillsammans med fantastiska medarbetare och partners jobba framåt för att göra skillnad. Att i partnerskap nu utveckla såväl starkare företag som ett starkare samhälle är viktigare än kanske någonsin tidigare.

Emil Falk, Nikita

- Jag känner mig glad och rörd! Det är med stolthet jag leder mitt team på Nikita.

Emma Thorp, Publicis Media Sweden

- Fantastiskt! Det är en enormt stor ära och ett otroligt fint pris, jag är oerhört tacksam, stolt och glad över att vara nominerad.

Helene Högberg, Avalon Innovation Technology

- Att mitt ledarskap uppskattas internt och externt känns fantastiskt hedrande och gör mig otroligt motiverad att leda, inspirera och utveckla. Det ger mig kraft och mod att fortsätta vår resa och är ett kvitto på att teamet på Avalon Innovation vill åt samma håll och att vi tror på vår gemensamma vision, där vi har ett tydligt fokus i att utveckla hållbara innovativa produkt- och systemlösningar som verkligen gör skillnad för vår framtid.

Åsa, Granlund, AA Logistik

- Jag känner mig väldigt stolt och hedrad över att ha gått till final. Och väldigt tacksam att mitt arbete uppmärksamas.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Vad tycker du är det roliga med att vara vd?

Andreas Hatzigeorgiou, Stockholms Handelskammare

- Det mest inspirerande med att vara VD är att bygga hållbara och framåtlutade team, att lyfta ledare och få människor att komma till sin fulla rätt. Som VD gäller det att släppa loss kreativ kraft. Jag är övertygad om att alla människor sitter på en enorm inre potential. Ett modernt och gott ledarskap handlar för mig väldigt mycket om att skapa rätt förutsättningar som ger chefer och medarbetare luft under vingarna.

Emil Falk, Nikita

- Det jag brinner för mest är att få ett team med olika individer att tillsammans gå åt samma håll. Det är så jag vill leda bolag – ett stort team med olika personligheter, bakgrunder och erfarenheter som tillsammans skapar resultat och framgång.

Emma Thorp, Publicis Media Sweden

- Jag har alltid tyckt om att leda, både människor och verksamheter. Att få möjlighet att bygga starka, motiverade team som flyttar verksamheter framåt är det roligaste som finns.

Helene Högberg, Avalon Innovation Technology

- Det absolut roligaste är att se kollegor växa i sina roller samt designa hållbara lösningar som våra kunder verkligen uppskattar och marknaden behöver. Det i sig skapar nya möten och nya vägar vi som bolag tar oss på och utvecklas med.

Åsa, Granlund, AA Logistik

- Att jag får möjligheten att tillsammans med mina kollegor utveckla och driva vårt företag framåt.

Vilka är utmaningarna i vd-rollen?

Andreas Hatzigeorgiou, Stockholms Handelskammare

- När kriser avlöser varandra är det mänskligt att få tunnelseende och stirra sig blind på hoten och orosmolnen runtomkring oss. Det är precis i detta läge som jag tror man som VD måste våga lyfta blicken och agera på möjligheterna. När det mesta i samhället dessutom går i allt snabbare takt kan det vara utmanande att som vd ge tid åt sådant som inte brinner just nu. Men jag är övertygad om att gott ledarskap inte kan snabbspolas. Vi måste våga att stanna upp och ge tid för ledarskap, både inom våra organisationer och genom att sträcka ut handen till andra i samhället. Ensam är inte stark och jag tror verkligen på att partnerskapet kommer bli allt viktigare i det framgångsrika ledarskapet framöver.

Emil Falk, Nikita

- En av utmaningarna är att få tiden att räcka till. Det är många delar som ska hanteras av en ledare och det är inte alltid lätt att hinna med. Men tack vare att mitt team är starka och gillar att ta ansvar, bidrar det till att jag kan delegera uppgifter vilket skapar mig mer tid åt att vara ännu mer närvarande i allas utveckling och välmående.

Emma Thorp, Publicis Media Sweden

- Många! Kan gälla allt från ekonomi till produktutveckling och personalfrågor. Som ledare möter man dagligen utmaningar, stora som små, och i rollen som vd måste man gilla det då det är här fokus behöver ligga – det som fungerar bra behöver man inte lägga lite mycket tid på. Själv älskar jag utmaningar, jag är bekväm i det obekväma.

Helene Högberg, Avalon Innovation Technology

- Utmaningen som vd är att få till hantverket i alla satsningar, samtidigt som målet är rörligt och häftigt föränderligt. Nyckeln blir då att bygga ett framgångsrikt lag som tar mycket eget ansvar, som tror på sina idéer, som är engagerade och vågar testa nytt. Att vi skapar ett ramverk ihop och teamar upp med partners i vårt nätverk.

Åsa, Granlund, AA Logistik

- Att hela tiden hitta en bra balans mellan de mjuka och hårda värdarna.

Vilka förebilder har du när det gäller goda ledare?

Andreas Hatzigeorgiou, Stockholms Handelskammare

- Det finns många fantastiska ledare därute. Jag inspireras särskilt av dem som lyckas kombinera hög ambition och framåtdrift med ett inkluderande, hållbart och empatiskt ledarskap.

Emil Falk, Nikita

- Som fotbollsintresserad så har jag ett gott öga för Paolo Maldini, (fd lagkapten i AC Milan). Han är/var en ledare som får andra att växa och en ledare som tar ansvar. Det är något som jag beundrar och strävar efter i min egna roll.

Emma Thorp, Publicis Media Sweden

- Oj vad svårt. Jag tror på det goda ledarskapet och att vi som ledare har ett stort ansvar att göra gott - för vår personal, kunder och vårt samhälle. Jag beundrar ledare som gör just detta, dvs utöver att leda sin verksamhet till framgång, tar ett stort ansvar och gör konkreta saker som påverkar människor och omvärld positivt.

Helene Högberg, Avalon Innovation Technology

- En god ledare är en person som bjuder på sin erfarenhet för att hjälpa andra att lyckas, som bidrar med sin kunskap i stora viktiga samhällsfrågor och som ser potential i oslipade diamanter och engagerar sig på riktigt i personers utmaningar.

Åsa, Granlund, AA Logistik

- Min styrelseordförande som under hela min resa på AA Logistik peppat, inkluderat samt utmanat mig. Sen har jag förebilder i min organisation som är fantastiska ledare både med och utan chefsansvar.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Eventet Årets VD 2019


Årets VD 2022

Utmärkelsen Årets VD arrangeras av Motivation.se för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar. 

Genom det goda exemplets makt vill vi vara med och påverka till ett värderingsdrivet ledarskap och en hållbar utveckling av svenskt näringsliv. 

Utmärkelsen Årets VD 2022 delas ut den 10 november på Fotografiska i Stockholm. Priset delas ut i fyra kategorier - små, medelstora och stora företag samt Årets Unga VD.

Se programmet för eventet här

Säkra din biljett till eventet Årets VD 2021

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill