Jan Gradvall

Citat | CITAT | MARS 2020

Idéer är ingenting. Genomförandet är allt.

Jan Gradvall

Ingenting är så överskattat som personer med idéer eftersom personer som utger sig för att ha många bra idéer nästan alltid underskattar det som är det verkligt svåra: genomförandet. Jan Gradvall vänder sig i en av sina tänkvärda krönikor i Dagens Industri mot just vanföreställningen om att det är själva idén som är den svåra och avgörande delen i kreativt arbete, när det i själva verket är genomförandet som är allt. Gradvall exemplifierar med de båda framgångsrika teveserierna Sopranos och Mad men och understryker att det knappast är en originell idé att vare sig skildra maffian i New Jersey eller en reklambyrå i New York på 1960-talet.  Själva idén bakom sådana serier utgör på sin höjd 1 procent av deras framgång, gissar Gradvall. Han nämner i stället de tusentals timmar som manusförfattarna destillerat ned till dramatik. Att hitta människor som är bra på att kläcka idéer är inte särskilt svårt, däremot är det ont om människor som har tålamod och disciplin nog att se till att slutresultatet håller vad idén lovade. Eller som Svenska Dagbladets förre chefredaktör Gustaf von Platsen en gång sade: ”Det spelar ingen roll varifrån idéerna kommer, huvudsaken att de kommer.”

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Growloop - den digitala ledarskapscoachen, tränar och utvecklar ledarskapet inklusive självledarskapet hos individer, team och organisation.

Välj bland populära ledarskapsprogram och träna själv och tillsammans med kollegor, oavsett var ni befinner er.

Growloop används idag i svenska likväl som internationella organisationer och har fått fina betyg, bland annat 8,5/10 i NPS score och 5/5 i app store.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan årskiftet 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Mats Ekdahl

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Citat

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill