Katrine Marcal

Citat | CITAT | FEB 2020

Sitter du i ett kontorslandskap? Då kan du lika gärna arbeta full.

Katrine Marcal

Katrine Marcal, som bor norr om London varifrån hon skriver böcker och krönikor, resonerar i en krönika i Dagens Nyheter om vad som egentligen är poängen med kontorslandskap. Hon har läst en studie som visar att kontorslandskap hör till de sämst anpassade miljöer för att jobba i. Hon berättar att Apple, världens rikaste företag, har plöjt ner över 5 miljarder på sitt nya avancerade kontor i Kalifornien, men att de anställda trots detta är missnöjda. Förklaringen? Jo, kontorslandskapen, för de skapar nämligen konflikter, högt blodtryck och uppsägningar. Människor har svårt att koncentrera sig, är sjuka dubbelt så ofta och upplever att de inte får något gjort. Katrine Marcal refererar till forskning som visar att det i medeltal tar 25 minuter för oss att återgå till vad vi höll på med om vi blir avbrutna. Inte heller förs det i kontorslandskapen några djupa samtal eftersom alla kan höra vad alla säger. Marcal avrundar sin analys med att om man får tro produktivitetsforskarna så är man i princip mer produktiv när man är full än när man är i ett kontorslandskap.

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Growloop - den digitala ledarskapscoachen, tränar och utvecklar ledarskapet inklusive självledarskapet hos individer, team och organisation.

Välj bland populära ledarskapsprogram och träna själv och tillsammans med kollegor, oavsett var ni befinner er.

Growloop används idag i svenska likväl som internationella organisationer och har fått fina betyg, bland annat 8,5/10 i NPS score och 5/5 i app store.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan årskiftet 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Mats Ekdahl

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Citat

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill