Robert Kegan: Uppgiften att hålla självbilden intakt hindrar effektivitet och livslångt lärande

Ledarskap | VIDEO | FEB 2021

Robert Kegan, världskänd och prisad psykolog vid Harvard University, i exklusivt material för MindShift och Motivation.se.

Vilken högre värderad tillgång har organisationen än dess medarbetare och deras tid? Vi har tidigare förlitat oss på att organisationer är trygga och stabila maskiner, där människor är kuggar i ett system. Men är nu på väg att jobba oss ur två begränsande paradigm – ett om människan och ett om organisationer, menar Robert Kegan. 

Framtiden kommer att bestå av ”Deliberately Developmental Organizations”, DDO:s - organisationer som ser att ständig utveckling både av organisationen och människan leder till framgång, inte minst ekonomiskt.

Se Kegan utveckla sina tankar och lista sina argument för varför organisationer ska satsa på utveckling i denna video!

Robert Kegan är en världskänd Harvardforskare, prisad för sina teorier, böcker och metoder inom ledarskap och organisationsutveckling. Han är mest känd för sin stadieteori inom vuxenutveckling samt appliceringen av denna med ”Immunity to Change”-processen som hjälper vuxna att släppa begränsade antaganden och skapa meningsfulla förändringar. Kegan har påverkat ledarskapsutvecklingen, coachingen och management i varje sektor och region över hela världen.

Syftet med MindShift

Syftet med MindShift är att genom ett antal events visa på hur systematiskt och evidensbaserat arbete med mänsklig utveckling kan hjälpa oss kollektivt att möta organisatoriska, samhälleliga och globala utmaningar. Eventen genomförs i samarbete med Centrum för Social Hållbarhet vid Karolinska Institutet, Handelshögskolan i Stockholm, 29k och Stiftelsen Ekskäret.

Det senaste välbesökta eventet genomfördes digitalt i november 2020. I samarbete med Motivation.se får du ta del av delar av materialet från konferensen här ovan.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill