Umami Management

Johnny Sundin: "Som modern ledare jobbar du säkert redan idag med att låta kreativiteten sippra in i organisationen från alla upptänkliga håll. Men då vet du också att om man prövar att låta nyfikenheten, öppenheten och den skapande attityden ta mer plats så skaver det garanterat."

Motivera | ARTIKEL | MARS 2015

5:2 för hjärnan, Anneli Godman, Hälsa

5:2 för hjärnan, Anneli Godman, Hälsa

Den japanske kemiprofessorn Kikunae Ikeda slog 1908 fast att det finns en femte smak kallad umami – även kallad den osynliga smaken av protein. Smaken som behövs för att vi skall få en bra totalupplevelse och som hittas i diverse olika maträtter och smakupplevelser. Men som sällan står helt för sig själv som de andra grundsmakerna salt, sött, surt och beskt.

Vill du läsa fler inspirerande artiklar hos Motivation.se?

Få obegränsad tillgång till hela vår kunskapsbank genom att signa upp för en gratis månad som medlem.

  Prova fritt i 1 månad 

Därefter är priset 99 kr per månad utan bindningstid.


Läs mer om våra medlemskap här.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Motivera

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill