Det är klart att det handlar om att vinna

Johannes Hansen: ”Du vill uppleva känslan när din bröstkorg fylls med kolsyra, pulsen slår basgång mot dina trumhinnor, gåshud sprider sig över underarmarna och saltvatten pressas ur dina tårkanaler.”

Ledarskap | Motivera | ARTIKEL | DEC 2014

Johannes Hansen, Motivation

Johannes Hansen, Motivation

Du är född med potentialen - gjord för att vinna, med celler designade för att bryta ny mark och följa drömmar som är värda att misslyckas för. Precis så, mitt i gnället om tidsbrist, fascinationen för youtube-fenomen, renoveringsprojekt, traditionsbundna taco-kvällar, ifrågasatta rotavdrag och en samhällsneuros av prestationsångest - ska du lyfta blicken, spänna käkarna, stålsätta pannan och stapla medalj efter medalj på dina drömmars altare.

Ge dig fan på att aldrig bli ett offer. Skriv aldrig under otillräcklighets-kontraktet som tvingar dig att passivt behöva titta på och gnälla över orättvisor, vissa människors oförtjänta privilegier och beskylla livet, politiker och din uppväxt för att du är otränad och feg. Nej, det kontraktet har tillräckligt med signaturer och förhoppningsvis börjar bläcket ta slut i pennan.

Du ska stå högst upp på prispallen, dunka knutna nävar i bröstet och skrika dig hes av glädje. Segra för att du har tvingat fram superkrafter, rivit ner barriärer och sprängt gränser. Gått på ångorna trots att mjölksyran ville döda dig - greppat målsnöret med tänderna.

Med lysande visionära ögon vill du avsluta ditt liv andfådd med träningsvärk i skratt-, hjärt- och modmuskeln med ett liv bakom dig fyllt med just det - liv. Liggandes på rygg, utmattad och med en frid i kroppen av att du bjudit in hela dig själv på festen.

Det är klart som fan det handlar om att vinna. Du vill uppleva känslan när din bröstkorg fylls med kolsyra, pulsen slår basgång mot dina trumhinnor, gåshud sprider sig över underarmarna och saltvatten pressas ur dina tårkanaler. Ställa dig i centrum av magiska ögonblick, som känslan av Atlantis. När hennes ögon sväljer dig, du blir varm i ansiktet och fånigt fnittrig av kärleksbubblor som kryper i armbågarna. Spänningen när hans varma utstrålning kör över dig som en lastbil och allt som inte är där och då tappar betydelse. Du är levande - och du skördar belöningen av att ge allt du har.

Men att vinna räcker inte. Att vinna över andra räcker inte. Det handlar om att vinna över demonerna i ditt eget huvud som säger att du inte är bra nog, som säger att du inte är värd det. Demonerna som känner alla dina svagheter, trycker på rätt punkter och förlöjligar dig när du är som mest sårbar.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Det handlar om att vinna över latmasken som lägger sig i fosterställning paralyserad av rädslan för att misslyckas och säger att du har gjort tillräckligt när du inte ens har försökt. Som envisas med att du ska vänta in något bättre när du har chansen du har väntat på rakt framför nästan. Som jobbar hårt för att övertyga dig om att jobbet du har inte är bra nog för att du ska ge allt du har - som ska ha före du ger något.

Men det handlar lika mycket om att vinna över prestationsjäveln som säger att du kunde ha varit lite vassare på mötet, borde ha stått upp för din kollega och fyller dig med ångest om att du är en bluff som snart bli påkommen. Rösten som ger dig tinnitus av självhat för att du inte ser tillräckligt bra ut, inte får ihop livspusslet, tappat lite av din glöd och hur du kommer ångra att du tar dig för lite tid med barnen.

För du är lika mycket förlorare när du sitter fasthäftad i soffan framför samma avsnitt av Paradise Hotel som när du blind-hets-springer med gråten i halsen i jakten på nästa mål som måste göra dig lycklig.

Du är lika vilsen när du flyter runt med panikångest över att du står och stampar utan något roligt att göra som när du stress-fyller dagarna till bristningsgränsen av sysslor som någon annan kräver av dig. Du är lika mycket förlorare när du svävar ofokuserat och ängsligt i en evig jakt på vad du vill göra med ditt liv, bara för att du är rädd för att fatta fel beslut - som när du springer backe upp och backe ner, genomsvettig och frustrerad i ett löpspår du hatar i kläder som du avskyr färgen på.

Klar som fan du ska vinna! Du ska stå högst upp på prispallen, dunka knutna nävar i bröstet och skrika dig hes av glädje. Du ska triumfera över dina rädslor och äga din känsla av otillräcklighet. Spänna ögonen i din spegelbild, fylla händerna med iskallt vatten, kasta det över spända käkar och för att när det rinner av dig ta spänningarna med sig. Känna kylan stärka dig. Ge dig själv ett par definitiva klappar på kinderna.

Det börjar som ett knappt hörbart mullrande. Ljudet ökar sakta i styrka och vibrationerna i marken bli alltmer påtagliga. Du ska kliva fram för att vinna nu. Du har slagkraften från en rekordlavin som dundrar ner tusentals meter för klippiga bergen. Ta sikte på att ställa dig längst fram i ledet med en knuten näve riktad mot himlen efter din seger mot allt som försöker bromsa ett liv på dina villkor.

En seger över lättja, offerkoftor och otillräcklighet.

Så fortsätt att utmana dig själv - fortsätt kämpa, fortsätt att tänka stort och ge dig själv tid för att växa när du vilar och återhämtar dig. Du måste träna för att förtjäna din plats högst upp på prispallen för vem du verkligen vill vara.

Du är född för att vinna - inkapslad i varje cell av din kropp finns potential för sanslös framgång, DNA för att lämna världen lite bättre. För när du dör ska inga drömmar dö med dig.

Fuck Your Fears. Mitt namn är Johannes Hansen

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Motivera

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill